3. div damer Dale – Askøy 18-28

Etter en solid seier mot Gloppen i første kamp, var det Askøy som stod på motsatt halvdel. Askøy rykket ned fra 2. divisjon forrige sesong, og er tippet høyt på tabellen. Etter 2×30 minutter var det klart at vi fortsatt har mye å jobbe med, og at tipsene på Askøy mest sannsynlig stemmer.

Etter en god start de første 10-12 minuttene, er vi likt med Askøy på 6-6. Perioden var prega av god jobbing i forsvar og bra angrepsspill, med mål bak fra banen og fra ving. Resten av omgangen blir en sliteperiode der lite stemmer bakover i tillegg til at det gjøres flere feil bak på banen. Heldigvis spiller ikke Askøy heller noen god omgang, og vi går derfor i garderoben med kun 2 mål i minus, 11-13. Askøy hadde ledet med 4 dagen før mot Gloppen og likevel tapt, så vi har god tro på å kunne snu dette i andre omgang.
Det går dessverre ikke, og i løpet av en svært svak andre omgang lugger det skikkelig fremover på banen mot et godt og aggressivt Askøy-forsvar. Samtidig tar vi med oss svakt og statisk angrepsspill i forsvar, og Askøy får springe over oss hele omgangen uten at vi klarer å tette igjen. Til slutt taper vi med 10 mål, noe som er vel fortjent. Meget svakt forsvarsspill, som igjen går ut over redningsprosent, kombinert med altfor stillestående angrepsspil, gjør at kamper som vi likevel kunne vinne i 4. divisjon, gir slike tap i 3. divisjon.
Skal vi bite godt fra oss fremover MÅ forsvarsspillet opp flere hakk.
Heldigvis får vi allerede til helgen muligheten til å rette på dette, da det skal spilles to kamper i Bergen, lørdag kveld mot Bjørnar 2, og søndag mot Os 2. Intensiteten på trening denne uken har vært god, så vi har god tro på poengfangst i helgen. Det bør vi også klare da neste kamp etter disse er mot et Gneist-lag som er kommet godt i gang med sin sesong.