3. div damer Dale – Gloppen 23-22

Det var stor med stor spenning og en del forventninger Dale tok i mot Gloppen i sesongens første kamp i 3. divisjon i Fjalerhallen.

Prestasjonene i oppkjøringskampene har svingt mye, og med opprykk fra 4. til 3. divisjon måtte vi heve oss flere hakk for å bite fra seg mot et solid Gloppen-lag.
Både spillere og trenere var derfor meget spent i forkant av seriepremieren i damenes 3. divisjon.

Å vinne kampen i etablert angrep visste vi ville bli tøft, så med fokus på kompakt forsvar, kontringer og høyt tempo var damene og trenere enige om at Gloppen var et lag de kunne slå.
Og det starter bra. Godt forsvar og noen kontringsmål gjør at vi tar føringen i starten av 1. omgang. Men ledelsen blir aldri stor, og utover i omgangen lugger det etablerte angrepsspillet vårt, litt som forventet. Og anført av en meget god midtback, som setter gode skudd og innspill til strek, spiser Gloppen seg tilbake i kampen. Og når forsvaret vårt sover like før pause, går lagene i garderoben med 11-13 i favør gjestene.
I pausen er vi fortsatt enige om at Gloppen er et lag vi skal slå, og det gjøres noen små korrigeringer både fremover og bakover. Jonny og Einar etterlyser mer trykk bak fra banen, samt mer fokus på deres gode midtback i vårt forsvar. Vi må også fortsette å starte på kontringene for å kunne vinne.
Og når lagene går på banen igjen for de siste 30 minuttene løper vi igjen inn noen raske kontringer, får publikum virkelig med oss og tvinger Gloppen til å ta timeout tidlig i andre omgang. Timeouten hjelper Gloppen og tar litt av rytmen ut av oss, og som i første omgang spiser Gloppen seg inn i kampen igjen og går fra å ligge under 17-14 til å lede 17-18 midtveis i omgangen. Men anført av en meget god Rebekka UIlebø, som scorer 4 på rad, så snur vi kampen i vår favør og leder med 2 når det gjenstår noen minutter. For de 100 fremmøtte i Fjalerhallen blir avslutningen meget spennende og Gloppen kommer ett mål bak. Vi får ballen når det gjenstår 50 sekunder og bruker litt tid før timout-kortet legges i bordet med 28 sekunder igjen på klokka. Avtalen kjøres, men vi blir blåst av og Gloppen overtar ballen med 10 sekunder igjen men klarer ikke å utnytte dette. Vi vinner 23-22 og har slått et lag vi mener vi skal ha bak oss på tabellen.
Hele laget gjør sin jobb, og spesielt at det scores mer bak fra banen varmer trenerhjertene. Med to keepere som har redningsprosent på over 50, et godt forsvar med Malin og Elise i spissen, Rebekka Ullebø som snur kampen i andre omgang og en løpsvillig Stine Mari, er det 2 viktige poeng Dale tar med seg inn mot neste kamp mot Askøy. Sesongen blir tøff og prestasjonene vil svinge, og det var derfor meget viktig å komme i gang på en god måte.
En meget spennende kamp vippet heldigvis i vår favør, og vi håper de fremmøtte i hallen koste seg, og møter opp neste søndag klokken 13. Da kan de gjerne ta med seg en nabo eller venn, det er plass til flere!