Dame 3.div – 2 poeng og tabelltopp

Med seier 23-22 mot Gneist i Fjalerhallen, leiar Dale 3. divisjon etter 5 kampar

Foran kampen visste vi at det ville bli en tett og jevn kamp, mot et Gneist-lag, som med unntak av keeperen kun består av 17-åringer. Disse leverte gode resultater i den landsdekkende Bringserien for jenter 16 i fjor, og er kjent for høyt tempo og gode skyttere. Det var derfor viktig å kontrollere skytterne og blokkere kontringsspillet deres.

Og åpningsminuttene bærer preg av at begge lag ønsker tempo, og med unntak av de par første forsvarene slipper vi Gneist-spillerne alt for enkelt til. Utover omgangen har vi ledelsen flere ganger og gode muligheter til å skaffe oss luke, men med juniorfeil bakover klarer vi ikke å hekte det unge Gneist-laget av. Sent i omgangen blir Gneist sin beste skytter skadet, og dette gir oss litt enklere arbeidsvilkår. Men vi benytter oss ikke godt av denne muligheten heller, og til pause er det uavgjort 11-11.
Vi lar jentene diskutere litt seg i mellom og de er enige med trenerne på hva som må rettes på. Vi vet vi kan bedre enn første omgang, men vet også at Gneist har et gir ekstra. Men vi har avgjort jevne kamper i favør tidligere i sesongen og vet vi kan vinne kampen.
Andre omgang blir som første, lagene følgere hverandre og veksler på å være i ledelsen. Både vi og Gneist endrer formasjon i forsvar, temperaturen er høy på banen og på benkene, og det er flere utvisninger pr lag. Rebekka Ullebø får sin tredje og må se resten av kampen fra tribunen. Med 6 minutter igjen får vi en tomålsledelse, og Gneist lider av å ha sin beste skytter ute med skade. Med 1:30 igjen på klokka tar vi timout. Sikre pasninger og faste avtaler fremover for å bruke tid er planen, og når vi får straffe med 1 minutt igjen ser det lyst ut. Men vi bommer på straffen, og Gneist scorer i sitt angrep. Med 50 sekunder igjen går vi i angrep, bruker nok tid, og selv om vi ikke scorer har ikke Gneist nok tid til et nytt angrep og vi vinner 23-22.
En nervepirrende kamp for trenere, spillere og publikum. Og en kamp som kunne tippet begge veier. Vi vinner heldigvis, men marginene er små, og vi er heldige som ikke taper på bakgrunn av alle enkle feilene vi gjør i forsvar. Fremover gjør vi det greit, vi spiller vårt spill og blir ikke veldig stresset selv om det blir en del bom. Men vi må rette opp en del i forsvar, forskjellen fra Os2-kampen i Gneist er for stor, og vi blir nesten straffet. Men nye 2 poeng sikres og vi har fortsatt tabelltopp.
Nå får vi en kamppause på 3 uker, før Voss står på andre banehalvdel i Fjalerhallen søndag 28.10. klokka 13:00. Vi håper som vanlig på mye publikum også mot Voss.