Dame 4.div Dale – Fjøra 28-19

Etter nesten to måneders pause spilte Dale sin første kamp for året. Etter en jevn første omgang vann Dale til slutt kampen 28-19.Etter nesten to måneders pause spilte Dale sin første kamp for året. I første omgang ble kampen langt jevnere enn det Dale satte pris på, og Fjøra kunne etter tøft og godt forsvarsspill gå til pause med en fortjent 8-7 ledelse.

Dale kom godt i gang i kampen og gikk rett opp i 2-0. Fjøra la raskt om fra flatt 6-0 forsvar til et langt mer aggresivt forsvar. I stedet for å la ballen gå, valgte Dale spillerne i stedet dårlige avslutningsmuligheter og dro ned tempoet ved å sloss og krige med Fjøra spillerne i stedet for å la ballen gå. Fjøra spillerne som var eldre og sterkere enn Dale spillerne fikk da et bedre og bedre grep om kampen. En svært god Margrete Skår i Dale målet sørget imidlertid for at Fjøra kun ledet 8-7 etter første omgang.

Andre omgang startet omtrent som første omgang, men Dale lot etter hvert ballen gå og fant da de store åpningene i Fjøra sitt forsvar. Forsvarsspillet var heller ikke god nok i andre omgang, men Margrete fortsatte det gode spillet og sørget med 60% redningsprosent for at Fjøra til slutt endte opp med kun 19 mål. Dale slurvet imidlertid med forsvarsspillet, traff kun med 18 taklinger totalt for hele kampen og tapte alle returer fra målvakt. Når taklingene ikke sitter slik at spillet til Fjøra ikke brytes opp, får vi heller ikke kjørt kontra i den grad vi ønsker. Det er for dårlig når vi nesten taper alle returer og Fjøra gang på gang får spille uforstyrret inn til stekspiller selv om strekspiller hadde opp til 3 og 4 Dalespillere rundt seg, uttaler sportslig leder Jonny Pedersen.

Dale skal nå spille to avgjørende kamper for opprykk til 3. divisjon mot Førde i Førde 29.1.2011 og i Dale 3.2.2011. Vinner Dale en av disse to kampene, er det stor sannsynlighet for at Dale rykker opp på bekostning av Førde. For å vinne disse kampene, må imidlertid laget vise større vinnervilje i forsvaret, sette kontringene og la ballen gå i angrep.

For Dale spilte Gro Hauge sin første heimekamp på mange år. Gro vikarierer i mål for Caroline Løseth, og kom inn på slutten og gjorde en glimrende strafferedning. I tillegg spilte Laura Kleiven sin første kamp etter nesten 2 års skadeavbrekk på grunn av korsbåndskade. Laura har lagt ned et fantastisk stykke arbeid for å komme tilbake. Selv om hun har vært skadet, har hun værte en av de best trente spillerne. Dette kommer hun til å få betalt for etter hvert som hun får mer kamptrening. Det som var positivt i dagen kamp, var at alle de 10 utespillerne lagde mål.

For Dale spilte følgende (antall mål i parantes): Margrete Skår, Gro Hauge, Stine Mari Myklebust (7), Elise Solheim (3), Thea Nistad Sunde (2), Lise Marie Bakkebø (2), Sigrid Strand (1), Malin Vik (4), Lisa Lykkebø (3), Amalie Myklebust (3), Laura Kleiven (1), Rebekka Ullebø (2).