Dame 4. div Dale-Førde 23-28

Siste av 3 kamper mot Førde denne sesongen endte med tap 23-28 på hjemmebane i Fjalerhallen.Etter den svake bortekampen var det et heltent damelag som møtte opprykksrival Førde for tredje gang denne sesongen. Taktikken var å ta ut to Førdespilellere i forsvar og slippe deres venstreside som vi anså som deres svakeste. Dette fungerte i store deler av kampen og med en god Margrethe Skår i mål spilte Dale en god forsvarskamp. Men noen urutinerte aksjoner gjorde at det ble noen billige baklengsmål, spesielt i første omgang, noe som gjorde at Førde ledet med 4 til pause. Andre omgang er lik første, men Dale klarer aldri å hente inn forspranget fra første omgang. Dale har muligheten til å komme 3 mål bak i en meget god periode ca 8 min før slutt, men bommer på to store sjanser og Førde scorer på hvert påfølgende angrep, og kontrollerer inn de siste minuttene.
Et skuffende resultat men Dale spilte en meget god kamp, og denne kvelden var Førde et bedre lag. Men med litt mer rutine og kynisme kunne kampen gått i Dales favør.
I tillegg til godt spill av begge lag er det også artig at så mange hadde funnet veien til Fjalerhallen, både fra Dale og Førde. Det er viktig å skape god ramme rundt kampene i hallen, enten det er damelag eller aldersbestemte lag, og den gode stemningen på tribunen gjør det ekstra kjekt for spillere og trenere.
Resultatet i kampen gjør at Førde sitter i førersetet med tanke på opprykk til 3. divisjon. Dale må vinne alle sine resterende kamper, samtidig som Førde må tape en kamp. Begge lag skal spille mot Stryn, som tidligere i sesongen har spilt uavgjort mot Førde, så det er fortsatt et håp om å klare opprykksplassen.
Allerede neste helg er det 2 nye kamper borte mot Eid som ligger på 4 plass. Målet for Dale er nå å vinne resten av kampen i sesongen, og dermed gi Førde kamp helt til døren i forhold til opprykk.