Dobbelseier for damelaget mot Fjøra

Med seier 23-19 og 26-19 borte mot Fjøra på laurdag, leiar Dale sine handballdamer 4.divisjon og er einaste lag med full pott etter 5 kampar.

Damelaget til Dale hadde lørdag dobbelkamp mot Fjøra i Sogndal. Pga skader og spillere som var bortreist, var Dale avhengig av å hente inn tidligere superving Karoline Øksenberg i tillegg til Gro Hauge, tidligere storkeeper for damelaget. Begge leverte strålende innsats, og fortjener ros for å stille opp på kort varsel. Spesielt Gro, med en redningsprosent på 42 i begge kampene, og noen meget avgjørende redninger på uavgjort i sluttminuttene i andre kamp, er medvirkende til at Dale tar med seg 4 poeng fra Sogndal.
Resultatene ble 19-26 og 19-23 i favør Dale IL.
I første kamp tar Dale føringen i kampen etter 10 minutter i første omgang og har etter dette god kontroll. Fjøra er oppe i 2 mål under en liten periode, men Dalespillerne viser stor ro og til tider godt forsvarspill og setter inn noen raske mål i sluttminuttene slik at sluttresultatet blir 19-26.
Andre kamp ble mye tettere enn første, selv om Dale etter 10 minutter leder 1-7. I stedet for å punktere kampen, bommer Dale på flere store sjanser, samtidig som forsvarsspillet
faller i intensitet. Fjøraspillerne får et løft av å få heng på Dale og med 5 minutter igjen av kampen står det uavgjort 17-17. Sluttminuttene er meget spennende men til slutt trekker Dale det lengste strået og vinner 19-23. Forsvarsspillet varierer fra strålende til elendig, men når det virkelig trengs i sluttminuttene tar spillerne tak og står godt i forsvar og får dermed et par kjappe kontringsmål som avgjør kampen.
At Dale igjen avgjør en tett kamp til sin favør en godt å ta med seg videre og viser at spillerne har blitt mer rutinerte. Det periodevise strålende forsvarsspillet  i begge kampene, samt at vingene scorer 17 av totalt 26 mål i første kamp er det trener Einar C. Berg er mest fornøyd med.
Samtidig viser kampene mot Fjøra at Dale er avhengig av at spillerne holder seg skadefrie fremover da troppen er liten og sårbar, og at dette er en av de viktigste forutsetningene for at Dale skal kunne kjempe om opprykk til 3. divisjon.