FORTENT SIGER MOT HØYANG

Det vart siger mot botnlaget Høyang på Sletta i laurdagens kamp i Firdaligaen. Vi vann 3-1 etter 2-0 ved pause til glede for både oss sjølv og ein stor Dale-koloni på tribuna.

Vi opna forrykande og burde leia med minst 3 mål etter eit kvarter, men det vart med det eine målet frå Martin. Bortsett frå to store Høyangsjansar i treverket hadde vi full kontroll på omgangen og det var heilt fortent at Erlend sende oss opp i 2-0 leiing like før pause.


Etter pause har vi også stort sett god kontroll. Kristian har sjansen til å punktere kampen frå straffemerket, men bomma desverre. I staden vart det superinnbyttar Kennet Vik som sette inn 3-0. Dette var tredje kampen på rad Kennet kjem innpå og scorar.


Høyang reduserte til 1-3 10 min før slutt på ei straffe. Det såg ut til å gje oss litt nervar, men Høyang fekk aldri dei store sjansane til å redusere ytterlegare.


Dermed ein fortent siger til oss som betyr at vi klatra opp på 5.plass.  


Kampfakta, Firdaligaen


Høyang – Dale 1-3 (0-2)


Dingemoen stadion


Mål:


0-1 15 min. Martin Tonning


0-2 43 min. Erlend Osland


0-3 71 min. Kennet Vik


1-3 80 min. Robin Frichsen (str)


Gule kort: Jørn Lund og Daniel Nordeide, Høyang


Dommar: Rolf Kåre Allmenning, Florø


Lagoppstilling:


Knut Strand Løseth, Geir Loneland, Idar Haugen Rochlenge, Erlend Osland, Gaute Lundeland, Kees Erstad, Martin Tonning, Alexander Myklebust, Kristian Aase, Vegard Dyrstad, Einar Furset


På benken:


Aloman Ioan, Anders Furset (for Idar i 62. min),  Kennet Vik (for Alexander i 63. min), Einar Aase (for Martin i 72. min), Jan-Anders Tonning Wichstrøm (for Einar i 85. min), Tommy Holm, Stian Neset