Full pott i Bergen!

Etter en svak kamp og tap mot Askøy var det en revansjesugen gjeng som satte kursen mot Bergen i helga for to kamper, mot Bjørnar 2 og Os 2. Målet med helgen var 2 poeng, men når
vi satte kursen hjem igjen søndag var det med 4 poeng i sekken og tabelltopp!

Lørdag kveld er det Bjørnar 2 som står på motsatt banehalvdel i Bjørnarhallen. Dette er et lag vi mener vi skal ha bak oss på tabellen, men de har mange eldre, rutinerte spillere med toppspillerfaring som kan brukes fra sitt 7. divisjonslag. Vi er enige om at vi skal kjøre høyt tempo som vanlig, samt sette et aggressivt forsvar. Men utover i omgangen kommer vi ikke helt i gang fremover selv om vi har god kontroll bakover på banen, og Bjørnar 2 biter seg fast og har to rutinerte spillere som skaper litt trøbbel for oss. Vertene er opptatt av å trekke ned tempoet og vi blir også med nedi et tempo vi ikke ønsker. Vi går oss litt fast i angrep og til pause er stillingen 11-10 i favør Bjørnar 2.
I pausen er ingen av våre spillere trøtte, men frustrerte over at tempoet er så lavt, og vi er enige om å gå ut i riste dem av oss tidlig i andre omgang med godt forsvar og kontringer. Og det gjør vi til fulle, og vi spiller en meget god andre omgang. Vi får tidlig en luke på 4-5 mål og Bjørnarspillerne blir mer og mer frustrerte etter hvert som kreftene deres tar slutt. Vi utnytter dette bra og når hornet går i hallen for endt kamp er stillingen 18-26. Vi får èn omgang med det spillet vi ønsker, godt forsvar og raske mål, og mot et temposvakt Bjørnar 2-lag er det nok. Eneste skår i gleden i seieren er at Amalie Myklebust får definisjonen av lårhøne i andre omgang, og dermed må stå over kampen mot Os 2 dagen etter.

Søndag er det et temposterkt Os 2 som er motstander. Os er kjent for meget godt kontringsspill og vi er fullt klar over at dette vil bli en helt annen kamp enn mot Bjørnar 2. Pga skaden til Amalie er vi kun en innbytter, så her må vi virkelig grave dypt om vi skal få med oss noe. Og det ser det ut som om jentene er klar over, for fra fløyta går er vi på hugget i forsvar og spiller kollektivt og godt fremover. Men vi brenner noen sjanser og får ikke helt tak på skuddene til vertene, og det er derfor meget jevnt de første 15-20 minuttene. På benken er vi fornøyde med at jentene holder følge, og venter litt på at Os 2, som har full benk, skal dra i fra når vi blir trøtte. Men de siste 10-12 minuttene frustrerer vi virkelig vertene med et heroisk forsvar og flere kontringsmål, og frustrasjonen går ut over dommerne. Vi stenger igjen bakover og til pause leder vi 9-15. Humøret er på topp i pausen, resultat gir mer energi, og vi er enige om at de første 5 i andre omgang blir veldig viktige. Jentene er konsentrerte og klare for de siste 30.
Men det samme er Os 2, og det er de som setter de to første i andre omgang, og vi roter litt i etablert angrep. Vertene har bytte keeper og vi brenner noen skudd. Hjemmepublikum gir lyd fra seg så nå må vi holde hodet kaldt. Etter noen minutter setter vi endelig noen mål bak fra banen igjen, knepper opp enda et hakk i forsvar og kontrer inn noen mål. Vi presser Os 2 til timout med ca 15 igjen å spille, deres siste krampetrekning for å komme tilbake i matchen. Men det er vi som kommer best ut av minuttene etter timouten, og etter 60 minutter vinner vi kampen 17-26. Både jentene, trenerne og de tilreisende Dale-patriotene er enige om at dette er det beste de har sett fra damelaget.

Etter en slik helg, og spesielt etter kampen mot Os 2 er det vanskelig å trekke frem enkeltspillere. Hele laget gjør en heroisk innsats! Vi ser at samarbeidet med Førde og trening med deres lag, har gjort oss tøffere. Alle kommer på scoringslisten, løper retur, sprer humør og vinnervilje, og backer hverandre opp 100%. Skal vi likevel trekke frem noen må det bli Margrethe Skår i mål, som på to kamper kombinert, har en redningsprosent tett opp mot 60%! Dette har selvfølgelig sammenheng med godt forsvarsspill, og mot Os 2 er Thea Nistad Sunde en terrier i bak på banen, i tillegg til at hun styrer opp angrepsspillet på en glimrende måte.
Vi må også skryte av familie og venner på tribunen som lager god stemning og viser stort engasjement.

Neste søndag, 07.10.12 kl 13:00 er det hjemmekamp i Dale mot Gneist, et lag som har vunnet sine to første kamper, og som er tippet høyt på tabellen. Det blir en ny tøff kamp, men vi tar med oss mye selvtillit og humør inn i den kampen, og gleder oss til å få dem på besøk. Vi håper mange tar turen i hallen neste søndag for å backe jentene opp!