Handb. Dale suveren regionemeister i J18

J18 laget til Dale avsluttet sesongen fredag 12.4.2013 med å slå Tertnes Elite hele 28-16. Dale vant samtlige J18 kamper denne sesongen og har kun et tap de to siste sesongene, hjemme mot Fana i fjor. Fana ble da suveren norgesmester. Dale har da befestet sin posisjon som et av de beste utviklingsmiljøene i Hordaland og Sogn og Fjordane.

Tertnes kom best i gang i sesongavslutningen i Åstveithallen på Tertnes og opparbeidet seg raskt en tremålsledelse. Dale var preget av den lange reisen, og selv om viljen var stor, ble det for mange personlige feil i angrep og forsvar. Tertnes fikk selvtillit og tro på at dette kunne gå, og starten av kampen ble da vanskelig. Dale spillerne klarte imidlertid å løfte seg utover i kampen, stengte bakover og satte mulighetene fremover. Da Dale fikk frikast rett før tid og Amalie blåste ballen i krysset til 13-9, gikk mye av luften ut av Tertnes laget.

Andre omgang ble langt bedre for Dale. Dale stengte bakover og fikk da mange kontringsmuligheter. 13-9 til pause ble til slutt til 28-16. 15-7 i andre omgang var sterkt.

Etter kampen mottok Dale laget en velfortjent pokal og t-skjorter for regionsmesterskapet. Lørdag og søndag spiller mange av de samme spillerne om regionsmesterskap i J16 og finale i Sparebanken Vest cup i J15. Der møter Dale flere av landets beste lag.

Disse spilte for Dale: Margrete Skår, Andrea Boge Solås, Ingrid Hovland (8 mål), Amalie Myklebust (6 mål), Rebekka Øen (6 mål), Rebekkan Ullebø (4 mål), Johanne Langeland (1 mål), Sofie Stensæth, Oda Nedrebø (3 mål), Kristiane Løseth. Kjerstin Boge Solås, Jeanette Øksenberg og Amalie Olsen kunne ikke spille kampen da de skal spille både J15 og J16 i helgen, og reglene tillater kun spill på to lag samme uke. Disse spillerne har til tross for sin unge alder, vært viktige i de andre kampene i regionsmesterskapet.