Handb: Damelaget slo Stryn 34-29

Damelaget er et stort steg nærmere 3. divisjon etter seier 34-29 i Stryn torsdag 12.1.2012. Dale har nå slått Stryn 3 ganger og leder med 6 poeng på Stryn med 5 kamper igjen å spille.Dale har vunne alle dei 7 kampane i serien så langt og må kun vinne 2 av de siste 5 kampene for å være sikker på opprykk.

Torsdag 19.1.2012 klokken 2000 venter Florø hjemme i Fjalerhallen, og etter den kampen håper jentene at de er enda nærmere 3. divisjonsspill neste år.

Kampen mot Stryn var jevn. Dale jentene viste at de kom til å lage mange mål mot Stryn. Skulle de vinne, måtte de sørge for å begrense antall mål for Stryn. Dale opparbeidet seg fort en ledelse, men Stryn hang seg på, og Dale klarte ikke å demme opp for Stryn sine gode spillere som planlagt. Dale kjente godt til Stryn sine store skyttere. Disse ble delvis stoppet, men da var det nye, unge og gode spillere som sto fram og lagde store problemer for Dale sitt forsvar. Dale ledet 18-15 til pause, men var bekymret for alle de innslupne målene. Litt problemer i angrep ville da medføre at Stryn raskt fikk kontakt.

Andre omgang ble åpnet svakere enn første, og Stryn kom seg raskt opp i ryggen på Dale. Dale var ikke aggressive nok i forsvar, og returløpet etter ballmiss var en katastrofe. Flere ganger satte Stryn ballen i Dale sitt mål mens 3-4 Dale spillere ikke var kommet til midten en gang. Det er ikke godt nok. Da Stryn gikk opp i 26-25 var Caroline Løseth lei og gav beskjed om at nå legger vi om til flatt 6-0 forsvar. ”De løper jo gjennom overalt i vårt offensive forsvar”. Dale la om, Malin Vik og Rebekka Ullebø i midten taklet så det luktet svidd i hele Stryn, og da kom de avgjørende målvaktsredningene og påfølende kontringsmålene som gjorde at de siste 11 minuttene ble vunnet 9-3. Det var en imponerende vilje og sluttspurt fra Dale, men laget må jobbe hardt i 2 x 30 minutter neste år dersom vi skal lykkes i 3. divisjon.