Handb: Damer Årstad 2 – Dale 33-29

Første kamp for sesongen for damelaget ble spilt i Haukelandshallen 17.09. der Årstad 2 var motstander for Dale sine jenter.

Etter varierende spill i oppkjøringen var både spillere og trenere spent på sesongåpningen, der det skulle vise seg at det varierende spillet skulle fortsette.
 
Første omgang blir en oppvisning i hvordan man ikke skal spille forsvar. Årstad har en farlig back som vi ikke får tak på og vi legger derfor ut en spiller for å forstyrre ballbanen. Men vi flytter ikke bena, kommuniserer dårlig og gjør for mange enkle feil, og i løpet av de første 30 minuttene har vi sluppet inn 21 mål, noe som er nærme gjennomsnittet for baklengs for en hel kamp i fjorårssesongen.
Men vi scorer 16 må selv, og spiller godt framover, med unntak av noen tekniske feil og skuddbom, og i pausen er vi derfor enige om at ved å stenge igjen bakover vil det være fullt mulig å vinne kampen, vi scorer mer enn nok mål.
Og jenten tar tak i andre omgang og minsker forspranget til to mål, før Årstad igjen stikker fra med ett par kjappe scoringer. Vi legger merke på backen igjen, endrer litt i forsvar og får noen redninger og med 10 minutter igjen er lagene like langt.
Dessverre gjør vi tre påfølgende feil fremover som straffer seg og kommer ikke nærmere enn 2 mål bak de siste minuttene. Det ender 33-29 til hjemmelaget og hjemreisen blir lang for jentene. 
 
Vi gjør en god kamp fremover og 29 mål skal være mer enn nok til å vinne kamper. Men en horribel første omgang bakover på banen gjør at vi taper kampen, i tillegg til at jentene har en vei å gå når det gjelder kondisjon.
Vi møter et godt lag og om Årstad stiller samme mannskap i andre kamper i serien vil de ta mange poeng.
Neste kamp for damelaget blir også årets første hjemmekamp, da Askøy  kommer på besøk til Fjalerhallen lørdag 28. september klokken 17:00. Askøy er en av favorittene til å vinne serien og hadde rykket opp i fjor om de ikke hadde vegret seg for opprykk.
Vi håper så mange som mulig kommer for å heie frem jentene i årets første hjemmekamp.
 
Spillere
Margrethe Skår, Andrea Boge Solås, Thea Nistad Sunde, Stine Mari Myklebust, Amelie Myklebust, Ingrid Hovland, Rebekka Ullebø, Rebecca Øen, Lise Marie Bakkebø