Handball Dame 3. divisjon – tap mot Gneist og Voss

Med en meget tynn stall reiste damelaget til sine siste bortekamper for sesongen, Gneist lørdag 9. og Voss søndag 10. mars. Det ble en jevn og en ujevn kamp, og dessverre tap i begge.

Før kampen var premissene at begge lag kunne havne på 3. plass og dermed sikre opprykk til 2. divisjon. Men i og med at Dale samarbeider med Førde ville ikke vi kunne rykke opp uansett utfall.

Forrige kamp mot Gneist endte med ett-målsseier på hjemmebane, og det var forventet en tett kamp også i Bergen. Gneist sin stamme består av spillere som spiller Bringserien for J16 og er ubeseiret der. Men de er unge og vi vare enige før kampen om å være tøffe i forsvar for å gi de unge jentene tøffest mulig kamp. Og det starter bra, med godt forsvar og et par kontringsmål. Vi spiller oss til veldig gode sjanser gjennom hele første omgang, men er også i denne kampen for upresise i avslutningene og skyter keeperen deres god. Gneist etablerer seg på skudd bak fra banen og mye bevegelse uten ball. Vi demmer godt opp for dette til pause, og stillingen er 12-12 når lagene går i garderoben.
I pausen fokuseres det på bedre presisjon i avslutningene samt å skru opp et lite hakk i forsvar.
Andre omgang blir lenge lik det første, og lagene følger hverandre tett. Vi er oppe i en tomålsledelse men etter hvert blir spillerne våre slitne, og med kun èn innbytter( sporty stilt opp av Anne Nikoline Bakkebø) så gjør vi en del upressa feil og Gneist sikrer seieren til slutt, 26-23.
Med en spiller eller to til på benken kunne nok denne kampen vippet i vår favør. Når det er sagt spiller Gneist godt, er et jevnt godt lag, og har vist gjennom sesongen at de har gode kvaliteter.

Søndag var det klart for kamp mot Voss. Dette var deres siste kamp for sesongen, og de var allerede klare for opprykk til 2. divisjon. Med kun Andrea som innbytter visst vi at det ville bli tøft å få med seg poeng. Men hjemmekampen var jevn, 22-24 i Voss sin favør, og da de allerede var klar for opprykk ante vi en mulighet for å gi dem kamp.
Men første omgang starter katastofalt, og Voss leder 6-1 etter 8 minutter. Da får vi endelig litt bedre kontroll bakover og setter noen mål, og kommer opp i 6-5 og tvinger Voss til timeout. Den bruker de godt, og med dårlig skyting på gode sjanser, samt til tider svakt forsvarsspill drar Voss i fra mot pause og leder 16-12. Alt for mange mål bakover for å vinne en kamp, så noe må gjøres i andre omgang.
Men vi får ikke tak på store og gode skyttere på Voss og utover i omgangen er det kun en liten periode der vi presser Voss, før vi igjen gjør dumme feil og lar Voss score enkle mål. Til slutt blir det 33-24 seier til Voss i en kamp der vi ikke kommer i gang i forsvar i det hele tatt. Den tunge og tette kampen dagen i forveien gjør seg gjeldene hos alle.