Håndball damer 3. divisjon Dale – Gloppen

Søndag 16.9.2012 klokken 1300 er det klart for seriestart for damelaget mot Gloppen. Spillere og trenere håper at flest mulig finner veien til Fjalerhallen for å støtte laget i dette viktige lokaloppgjøret.

Etter å ha endt på 2. plass tre år på rad, klarte damelaget omsider å rykke opp til årets 3. divisjon som nok blir langt sterkere i år enn tidligerer år. På grunn av at Viking, Bjørnar og Årstad alle rykket ned fra 1. divisjon, var det mange lag som derfor rykket ned fra 2. til 3. 
divisjon. Dale har som mål å havne rundt midten av tabellen, men for å nå dette målet, må laget løfte seg flere hakk fra i fjor. Dale har i år samarbeidsavtale med Førde slik at inntil tre av Dale sine yngre spillere kan spille både 2. divisjon for Førde og 3. divisjon for Dale. 
Dette samarbeidet som også medfører Dale sine spillere trener fast en gang med Førde i Førde, forventer vi skal gi et løft av spillerne og laget.
 
Damelaget består av de samme spillerne som i fjor + en del yngre spillere fra J16 som vil være med å løfte laget i år. I tillegg har vi fått Katrine som har spilt fast i 2. divisjon for Stord og Kjøkkelvik. 
Hun arbeider som ergoterapeut/folkehelsekoordinator i kommunen.
 
Jenter 16 og 15 års spillerne fra Dale har gjort betydelige steg fra fjorårets sesong. Laget bet godt fra seg i årets Åpningscup i Bergen hvor J16 tapte knepent mot Åsane i semifinalen. De fleste spillerne var også med på J18 laget som tapte knepent mot Åsane i finalen. 5 av Dale sine J16 spillere var sentrale på Førde / Dale sitt J16 lag som kom seg videre med klar margin til neste kvalifiseringsrunde til den offisielle norgesserien Bring. Ved uttak til årets bylag i Bergen var 3 av 4 spillere fra Sogn og Fjordane fra Dale. Dette var Amalie Olsen (har meldt overgang fra Høyanger), Jeanette Øksenberg og Kjerstin Boge Solås. 
Kjerstin var også på nasjonal talentsamling i Skien og er aktuell for
J96/97 landslaget på tross av at hun ble født noen timer for tidlig til å kjempe om en plass på J98/99 landslaget. Dette er en sterk presentasjon.
 
Dale vet lite om årets Gloppenlag. Laget gjorde det godt i fjorårets 3. divisjon, og besto den gangen av en blanding eldre og yngre spillere. 
Dette er uansett et viktig lokaloppgjør som forteller mye om hvor Dale står i forhold til årets 3. divisjon. I årets første offisielle kamp må Amalie Myklebust (brakk fingeren mot Førde i Førdecup) og Ingrid Hovland (brakk armen i J18 finalen i Åpningscupen i Bergen) stå over. Ellers er alle klare for kamp. Spillerne lover å gi alt på søndag, og håper publikum fortsetter der de slapp i fjor! Dale har fått svært mye skryt for stemningen og oppmøtet i Fjalerhallen fra besøkende lag og dommere. 
Vi trenere fra Dale håper vi kan fortsette denne positive markedsføringen av kommunen vår! Vel møtt på søndag!
 
 
 
Hilsen Einar og Jonny