J16-laget imponerte under regionmesterskapet

J16 laget til Dale hadde Gneist som er ubeseiret i landsserien Bring i kne da Dale gikk opp i 22-21 tre minutter før full tid lørdag.Dale jentene var klar over at det et av landets absolutt beste lag som sto på den andre siden av banen da kampen ble blåst i gang. Gneist tok føringen i kampen, men Dale bet seg fast og gav ikke Gneist noe gratis. Gneist ble mer og mer frustrert over at Dale ikke slapp taket. Dale jentene jobbet knallhardt bakover på banen, holdt humøret oppe og var klar over at dersom de presterte sitt beste, hadde de muligheten til å slå Gneist. Da Dale mot slutten av kampen først gikk opp i uavgjort og deretter gikk foran med ett mål, var alt av tilskuere og spillere under regionsmesterskapet som gikk over tre baner i Askøy Forum, samlet rundt banen der Dale hadde muligheten til å blande seg inn blant de aller beste. Dale hadde flere muligheter til å både vinne kampen og til å sikre uavgjort, men  ble dessverre for urutinerte og for feige.

Gneist har erfaring fra jevne kamper fra Bring og regionsserien i Hordaland, mens Dale og Stryn har fått altfor enkel motstand i Sogn og Fjordane. Mot slutten av kampen kjørte Gneist på med sitt innarbeidede spill uten tanke for tekniske feil og bom tidligere i kampen.  Dale som er vant til å surfe gjennom kampene, våget ikke å avslutte på gode muligheter på slutten av kampen. Uten avslutninger blir det heller ikke mål. Gneist satte inn seiersmålet til 23-22 kort tid før full tid, men Dale hadde vist at de kunne utfordre de beste og tok med seg selvtillit til de neste kampene.

Neste kamp var mot Årstad som også er helt i toppen i Bring. Dale viste ingen respekt og gikk rett opp i en firemåls ledelse. Da Kjerstin Boge Solås måtte gå ut pga brudd i håndleddet, mistet Dale troen på at dette kunne gå. Kampen endret karrakter, Årstad satte frimerke på Jeanette Øksenberg og vant til slutt 32-21. Selv om det ble et klart tap, viste Dale nok en gang at resultatet mot Gneist ikke var tilfeldig.

Søndag skulle Dale spille siste kamp i regionsmesterskapet mot Stryn. Stryn har vært suverene i Sogn og Fjordane i dette årstrinnet over mange år, men Dale spillerne visste at vi nå var gode nok til å ta dem, selv uten Kjertin Boge Solås og Sofie Stensæth. Med meget god forsvarrspill og en levende vegg i Andrea Boge Solås bakerst, fikk Stryn aldri muligheten til å true Dale. Dale gikk rett opp i en firemålsledelse som de holdt gjennom hele kampen. Til slutt gav Stryn helt opp slik at Dale til slutt vant 24-18.

Andrea Boge Solås har blitt bedre og bedre gjennom hele sesongen, og Stryn spillerne kommer ikke til å glede seg til å møte henne igjen i 3. divisjon neste år. Kjerstin Boge Solås var som vanlig også god så lenge hun var med. Jeanette Øksenberg og Rebekka Øen gav Stryn juling i forsvar og var umulige å stoppe fremover på banen. Amalie Olsen har ekstrem hurtighet og teknikk og lekte seg i angrep når motstander hadde fokus på Kjerstin og Jeanette. Oda Nedrebø blåser normalt ballen i mål fra ving, men måtte ta tak på back på grunn skapdefravær i kampen mot Stryn. Dette gjorde hun på en glimrende måte. Johanne Haugsbø og Hanne Ulvik som er 13 – årsspillere og Kristiane L. Haugen som måtte gjøre come back, bidro også sterkt til at Dale klarte 3. plassen i regionsmesterskapet og viste at det ikke er tilfeldig at Kjerstin Boge Solås nå er tatt inn i landslagstroppen.

På grunn av bruddet i hånden mister Kjerstin første samlig med landslaget, men hun er med på neste som er i juni.

Disse spilte mot Stryn:
Andea Boge Solås, Jeanette Øksenberg (9 mål), Rebekka Øen (10 mål), Oda Nedrebø, Amalie Olsen (5 mål), Johanne Haugsbø, Hanne Ulvik, Kristiane L. Haugen. Mot Gneist og Årstad spilte i tillegg Kjerstin Boge Solås og Sofie Stensæth.