Jenter 14: Dale – Høyang 6-12 (4-5)

Høyang vant en fortjent seier over Dale i J14 i Fjalerhallen søndag.

Høyang vant en fortjent seier over Dale i J14 i Fjalerhallen søndag. Det går lang tid mellom hver gang dette Dalelaget taper i Fjalerhallen. I lørdagens kamp begynte Dale friskt med godt forsvarsspill, godt målvaktspill, raske kontringer og godt angrepsspill. Siste pasningen og skuddene var det dessverre litt for dårlig kvalitet på, og selv om Dale laget åpnet godt, klarte Høyang hele tiden å lage mål jevnt og trutt slik at Høyang ledet med 5-4 til pause.

Etter pause ble Dale mer og mer frustrert over godt Høyang forsvar og målvakt. Denne frustrasjonen tok laget med seg også i forsvar slik at målene fortsatte å renne inn bakover. Dale klarte kun å lage to mål i andre omgang, og begge målene kom ved målvakt Andrea Boge som i andre omgang ble benyttet som utespiller. Med kun to mål i andre omgang er det vanskelig å vinne håndballkamper, og til slutt vant Høyang en helt fortjent og klar seier.

Dale må nå forbedre både innsats på kamp og på trening for å nå målsetningen om å kvalifisere seg for første divisjon etter jul for da å få spille mot de beste lagene i Sogn og Fjordane. De tre beste lagene i serien går til første divisjon, mens de dårligste går til andre divisjon. Ved poenglikhet er det innbyrdes målforskjell som gjelder, og nå har Høyang derfor fått et forsprang på Dale. Dale møter allerede denne uken Førde 2 og Førde 1 som var vanskelige motstandere i fjor, og dette blir da viktige og spennende kamper med tanke på kvalifisering til første divisjon.