Oppsummering handball dame 3. divisjon

Det har dessverre blitt smått med oppdateringer vedr damelaget i håndball den siste tiden, men her er en oppsummering av kampene som er spilt, samt referat fra Gloppen-Dale og Dale-Fyllingen.Etter kampen mot Gneist møtte vi Voss hjemme. I en kamp som var meget jevn hele tiden var vi litt for upresise i avslutningen av kampen. Vi brenner 2-3 100%-sjanser fremover siste 5 samtidig som vi slipper inn to billige mål , og Voss vinner med 2.
Neste kamp er Askøy borte, et lag vi tapte klart mot hjemme. Og bortekampen blir helt lik, vi henger med godt i første omgang, men er Askøy meget gode og vi taper igjen klart. Askøy er et av lagene som ligger best an til opprykk så tap her var nok som forventet.
Dagen etter er det Fyllingen 2 i Framohallen, et temposterkt lag med lynhurtige vinger. Men vi starter meget bra og leder midtveis i første med 5 mål. Men så får Fyllingen fart på vingene, både på kontringer og fra kant og til pause er det uavgjort. Andre omgang er helt lik første, vi drar i fra med 5 mål, men klarer ikke å demme opp for vingene deres. Det ender med uavgjort i en kamp vi burde vunnet, og så langt i sesongen er dette det første poenget vi føler vi taper.
Helgen etter er det ny runde med bortekamper, først mot Årstad 2 i Haukelandshallen. Et godt lag med mange spillere fra Bring-laget til Årstad spiller oss til slutt ut av hallen i en kamp der det virker som om tenningsnivået aldri var til stede. Vi kommer ikke i gang i det hele tatt bakover, og dette forplanter seg også fremover på banen.
Dagen etter er det NHHI som står for tur. Et temposterkt lag som vi ellers visste lite om. Tenningsnivået er et helt annet enn dagen før og vi tar føringen fra start og er opp med 6 et stykke ut i omgangen. Til pause har forspranget blitt kappet til 3, men utover i andre omgang er det aldri tvil om hvor seieren havner, og etter tidvis dårlig spill og mager poengfangst de siste kampene, var det godt med 2 poeng.
Årstad 2 kom til Dale som favoritter, men kampen blir mye jevnere enn den forrige. Det er to gode lag som møtes og kampen står og vipper hele tiden. Men til slutt blir det tap med ett mål, og Årstad 2 tar med seg poengene tilbake til Bergen.

Gloppen – Dale
Siste kamp før jul var bortekamp mot Gloppen. Da lagene møttes til sesongens første kamp i Dale vant vi en meget jevn kamp med 1 mål, og Gloppen var innstilt på å revansjere tapet. Gloppen hadde spilt noen færre kamper enn Dale, med resultatmessig noenlunde likt utfall.
Hjemmelaget kommer best i gang, og etter 10 minutter leder de 6-1. Vi spiller oss til gode sjanser, men skyter for svakt. Men spillerne blir ikke stresset, og utover i omgangen får vi bedre tak i forsvar og setter sjansene fremover. Gloppen tar dårlige sjanser fremover og inn mot pause er forspranget kuttet til 3. I pausen er spillerne veldig fokusert og føler at vi har initiativet i kampen.
Og etter pausen øker vi tempoet og intensiteten i forsvar enda noen hakk og scorer noen kjappe mål på kontringer og presser Gloppen til timeout kun etter 5 minutter. Det hjelper litt og utover i omgangen følger lagene hverandre tett, og med 10 minutter er det uavgjort. I de 10 siste får vi noen meget kvalifiserte redninger og får noen kontringer og til slutt vinner vi med 3 mål. En meget viktig seier med tanke på å beholde plassen i 3. divisjon. Jentene svarer på trenerens oppfordringer om lagspill og humør. Når vi får til kontringsspillet i tillegg er vi et meget godt lag.
Spillere og mål
Margrethe, Stine Mari(5), Laura(7), Lisa(1), Ingrid, Thea(1), Sigrid, Malin(4), Elise(2), Amalie(4), Rebekka(3)

Dale – Fyllingen 2
Første kamp i 2013 er mot Fyllingen 2, et lag vi burde slått i bortekampen. Jentene er innstilt på å revansjere poengtapet fra Framohallen.
Og vi kommer ut av blokkene i 100. Vi leder 5-0 og 8-3. Vi setter et meget godt forsvar, anført av Rebekka Ullebø, som spiller en kanonkamp i forsvar. Men utover i omgangen får Fyllingen spilt frem strekspilleren sin samtidig som vi roter fremover på banen. Vi skyter keeperen deres god, og intensiteten bakover faller flere hakk. Til pause står det 9-8 men vi føler vi har god kontroll på Fyllingen.
Vi justerer forsvaret noen hakk i starten på andre omgangen og kommer godt i gang, men klarer ikke å riste av oss bortelaget. Når vi ca 13 minutter ut i omgangen får to spillere utvist ser det tungt ut. Men da viser laget en enorm moral, og anført av Rebekka bakover og Thea fremover scorer vi flere ganger i undertall, og avgjør mye av kamputfallet i denne perioden. Hele laget oser spillerglede og vinnervilje, og ettersom klokka tikker mot 30 øker vi slik at stillingen til slutt blir 27-22.
Nye 2 poeng sikres og etter all sannsynlighet sikres også plassen i 3. divisjon, noe som var målet før sesongen. Vi ligger foreløpig på andreplass, men har spilt flere kamper enn lagene rundt. Det skal spilles 13 kamper før vi spiller kamp igjen, så vår plassering vil nok endres mye utover januar.

Kampen var også den foreløpige siste for Caroline Løseth og Sigrid Strand, og klubben ønsker å takke begge for solid innsats i mange år. De har begge bidratt oppover i klassene, og vært viktige brikker i oppbyggingen av et lag som kan etablere seg i 3. divisjon. Vi ønsker de lykke til på reise og på skole, og ønsker de hjertelig velkommen tilbake ved en senere anledning.

Nå er det 1 mnd kamppause, neste kamp er i hjemmekampen mot NHHI. Da er det også J16-kamp. Det er alltid moro å spille foran mye folk i hallen, som også var tilfellet mot Fyllingen 2. Vi håper derfor på godt oppmøte ved neste anledning.

Margrethe, Caroline, Ingrid(2), Malin(2), Thea(5), Elise(8), Stine Mari(3), Sigrid(1), Lisa, Amalie, Laura(3), Rebekka(3)