Siger for handballdamene mot Os2 med 31-28

Etter en opptur mot Stryn i siste kampen før nyttår, hadde spillere og trenere stor tro på at et godt resultat også i første kamp i det nye året

Os på bortebane er en tøff kamp og de hadde bare tapt 3 kamper så langt i sesongen, og sist bare tapt med 2 mot topplaget Fyllingen. Hjemmekampen vant vi enkelt, men da stilte Os med et meget svekket lag. På hjemmebane stiller de alltid med en solid tropp, og vi var spente på hva som møtte oss.

Denne spenningen ser det ut til at jentene klarer å bruke til noe positivt, for vi starter meget bra og går opp i en 5-0 ledelse i løpet av de første 5-6 minuttene. Tett bakover og kollektive fremover på banen var stikkordene før kampen, og det er nettopp slik vi starter. Men etterhvert kommer Os i gang og spesielt venstrebacken deres får vi ikke tak på. Hun skyter meget godt og finner også strekspilleren flere ganger. Heldigvis har vi ikke noe problemer med å score mål og utover omgangen er avstanden på 3-5 mål. Til pause er vi opp med 3 mål, noe som burde vært mer. Men vi slurver en del i forsvar og bommer på noen helt klare sjanser fremover.
I pausen er vi enige om at vi har kontroll, men må skru opp noen hakk bakover.
Det gjør vi også i starten av omgangen og kommer igjen opp i en solid ledelse mot midten av omgangen. Vi løser oppgavene godt fremover en god periode, men så begynner det å lugge litt fremover, og vi får en periode der vi ikke er direkte nok på mål. Dette kombinert med noen dårlige forsvar gjør at Os får kontakt og kun er 2 mål bak når 8 minutter gjenstår. Venstrebacken deres fortsetter å skape store problemer for oss, og vi klarer ikke å ta henne helt ut av kampen.
Heldigvis får vi en forløsende scoring samtidig som at Os gjør noen skuddbom. Os pådrar seg også en utvisning når halvannet minutt gjenstår. Vi scorer i vårt siste angrep og til slutt vinner vi 28-31.

Vi ser tendensen med at vi slipper inn for mange mål også fortsetter mot Os. Med unntak av to kamper i sesongen har vi scoret nok mål til å vinne kamper, men når vi ikke setter et solid forsvar blir kampene tette. For å plukke poeng utover vinteren må dette rettes på.

Først mulighet til å gjøre dette blir mot Gloppen søndag 19.01. kl 13:00 i Fjalerhalen. Dette blir også hjemmedebuten for Jeanette Øksenberg og Kjerstin Boge Solås. Jeanette har allerede spilt noen kamper, mens Kjerstin hadde sin første nå mot Os. Begge to har vært, og er, viktige tilskudd til en allerede god tropp, og vi gleder oss til mange hjemmekamper utover vinteren.
Vi håper mange tar seg tid til å støtte opp laget førstkommende søndag.