Toppkamp i Fjalerhallen 3. januar

Lørdag 3.1.2015 spiller damelaget toppkamp mot Åsane. Etter halvspilt serie har Åsane tapt en kamp og Dale to kamper. Vinneren av kampen lørdag, vil lede serien.

Årets 3. divisjon er jevnere enn på mange år. Det er 4 lag som sannsynligvis vil kjempe om første- og andreplassen som gir opprykk til 2. divisjon. Dette er Åsane, Dale, Gneist og Fana2.

Dale har spilt meget bra i årets 3. divisjon. Alle spillerne som spiller for både Dale og Førde, har mellom 4 og 5 felles balløkter pr. uke. I tillegg kommer obligatoriske styrkeøkter, annen egentrening og kamper. Dette gir resultater, og dette har vi lyst å vise for publikum mot Åsane lørdag.

Etter ønske fra spillerne, har vi i år lagt om fra et tradisjonelt, flatt 6-0 forsvar til et langt mer offensivt 3-2-1 forsvar. Dette er meget krevende, gir mange dueller og mange mål begge veier. Når det nye forsvaret har fungert, har vi vært meget gode bakover.

Reglene for partnerskap medfører at vi kan ta med oss tre av spillerne som er under 21 år og som spilte siste seriekamp for Førde, dvs. kampen Stryn – Førde. I kampen mot Åsane har vi fått med oss alle, våre aktuelle spillerne med unntak av Marit Bøyum. De som spiller mot Åsane som har kamperfaring fra Førde er Andrea Boge Solås, Kjerstin Boge Solås, Jeanette Øksenberg, Rebekka Øen, Ingrid Bøyum, Grete Vik, Ingrid Hovland og Camilla Dvergsdal. Tilsammen har disse spillerne laget ca. 150 av målene til Førde i årets 2. divisjon.

Åsane rykket i fjor ned fra 2. divisjon, og har som mål at oppholdet i 3. divisjon skal være så kort som mulig. Vi er spente på hvilken taktikk Åsane velger. Kjerstin Boge Solås har fått «frimerke» imange av kampene i både 2. divisjon og 3. divisjon, så dette er vi godt forberedt på. Velger Åsane å ta ut Kjerstin, skal vi klare å utnytte dette til vår fordel.

Vi håper at så mange som mulig kommer til Fjalerhallen og støtter oss lørdag! Vi skal gjøre vårt for at det skal bli en underholdende time, og at Dale leder serie etter helgen.